Неділя, 05.05.2024, 20:18
Головна
Реєстрація
Вхід
Музика.
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Меню сайту
ЧАТ!!
200
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОГОДА!

Погода в Стриї


Головна » 2009 » Березень » 23 » Чи дійсно російський реп не продається
09:17
Чи дійсно російський реп не продається
Недавно на сайті hiphop.ru з’явилися ряд статей під заголовком «Холодна осінь 2007-го». У цих статтях хтось Андрій Міхєєв лякав всіх, що «..То, про що так довго говорили всі недурні люди в індустрії, відбулося. Російський реп перестав продаватися…»
У зв’язку з цим виникає питання: «А чи продавався російський реп раніше?» У 90-х роках на Окрайці касети з російським репом продавалися з-під підлоги самими виконавцями. В основному це були домашні записи. Потім з’явилися збірки, такі як «Трепонация Ч-репу», «Хип-хоп Майстер» і багато інших. Продавалися ці збірки, наскільки я знаю, досить непогано.
В кінці 90-х стала спостерігатися поява численних реп-лейблов. Багато хто пам’ятає «золоті часи» лейбла Rap Recordz, коли альбоми випускалися там не тільки ради грошей і не тільки ті, які подобалися Дмитру Dime Нечаєву.
Все було таким безхмарним, і тут настав п***ец: з’явився безлімітний Інтернет, такий ненависний зараз Vanich’у з Military Clan (досить почитати його повну жовч пости на hip-hop.ru). Чи знизилися продажі репу відразу ж з появою безлімітного Інтернету? Навряд чи. Портали з халявнимі mp3 розвинулися не так давно, приблизно року в 2005-му. Але і в 2005-му на Окрайці реп непогано продавався (я сам спостерігав таку картину: в неділю увечері біля Жовтої Крапки було не проштовхнутися). Але все таки реп продавався набагато гірше, ніж попса. Але в цьому немає нічого дивовижного: хип-хоп до цих пір не став в Росії масовою культурою.
Але повернемося в даний час: у листопад 2007-го. Реп перестав продаватися? Та навряд чи, на Окрайці дуже добре продаються Баста, Guf і Centr, ну і Лігалайз звичайно ж. Непогано літом брали Ейсика. Упевнений, що Тріаду купує достатня кількість народу. На цьому список артистів, що добре продаються, закінчується, але і інших теж купують. Що ж до Інтернет-магазинів, так у них справи йдуть взагалі чудово - вони відвантажують немало дисків в регіони. Та і ті, кому лінь відірвати ж**у від дивана теж користуються їх послугами.
Як відомо, існує ряд людей, що займаються колекціонуванням російського репу; я признатися теж відношуся до їх числа. Ці люди відрізняються від звичайних любителів викачати на халяву тим, що вони купують оригінальний диск, якщо їм подобається продукт, що скачав. Виходить, що такі люди - основна надія реп-лейблов, що часто випускають відверто нецікавий продукт, або продукт розрахований на невелике число любителів. Все підряд купувати нікому не хочеться. Якщо викачавши безглуздий альбом, його можна відправити до Корзини, то диск навряд чи хтось викине. І виходить, що у людей на полицях коштують непотрібні компакт-диски. Але ця проблема частково вирішена розміщенням семплерів і промо-треків в Інтернеті. А у кого немає Інтернету? Керуватися рекомендаціями продавців? Не варіант, смаки у всіх разниє.
Підведемо підсумки: якщо російський реп дійсно не продається, не потрібно тупо лаяти Інтернет-користувачів, «передавальних косяк», потрібно спершу подивитися на себе і переглянути політику своїх лейблов, це повинно допомогти. Смішно читати поспішні вислови дорослих людей, що винять у всьому «передавальних косяк», при цьому часто палець об палець тих, що не ударили «щоб було краще».

Переглядів: 919 | Додав: stail | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша кнопка


Музика

друзі

Web-проект «Всегда Вместе!»

Наш опрос
Яка найліпша група України?

Результат опроса Результаты Все опросы нашего сайта Архив опросов

Клікніть тут!
Counter
Рейтинг@Mail.ru Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

| Copyright MyCorp © 2024 | Сайт управляється системою uCoz |