Неділя, 05.05.2024, 20:50
Головна
Реєстрація
Вхід
Музика.
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Меню сайту
ЧАТ!!
200
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ПОГОДА!

Погода в Стриї


Головна » 2009 » Березень » 21 » Стрий - моя Батьківщина
21:53
Стрий - моя Батьківщина
Під`їжджаю електричкою до Стрия, міста, що стало мені рідним, міста, що незважаючи на свою пиху (принада будь-якого провінційного міста), пригорнуло мене, а що ще йому залишалося. Буденна сірість одразу б`є в очі. Одноманітність і невиразність архітектури (а радше відсутність такої) не зоставляє нічого іншого, як споглядати за людьми - цим, чи не єдиним виразником мого сучасного міста (відкиньмо зовнішню псевдоприваблюваність теперішніх (аж ніяк не сучасних) магазинів і барів).

Люди. О так! Стрияни! Знаєте, мене дивує, як у Стрию міг піднятися вперше серед усіх інших міст України синьо-жовтий прапор. Справді, адже Стрий місто доволі таки байдуже в плані політичному, громадському і казна-ще-якому. За останні три роки я не бачив жодного мітингу, повстання чи демонстрації протесту. Не скажу, що це погано, адже суспільний спокій - запорука стабільності. 

Друге, що мене вражає, це майже діагностична схожість людей, схожість в усьому: думках, одязі, побуті. Дивує, як серед тої повальної любові до шансона не повбивали ще отих небагатьох рокерів і хіпарів. Якось ми налаштувалися купити в "Зорецвіті" якусь файну книжку і якеж було здивування (а можливо й захоплення) продавця, коли ми, зпосеред отих всіх Шелдонів, Мариніних і Шитових, зупинилися на доволі таки непоганому томику українського автора ціною всього лише якигось 50 гривень. Сумно звичайно, що мало хто може назвати бодай трійку сучасних українських авторів (Гарі Потер в рахунок не йде - здивований погляд дівчинки: Чому?).

З музикою в нас простіше: між Глюкозою і Русланою молодь ставить знак рівності (дякую хоч за рівність).

Про кіно мовчу і сам...

Та, в плані руху до химерної, проте такої звабливої, Європи ми зробили небагато кроків. Наші "італійці, іспанці, португальці" чи не єдиний промінчик крізь то жадане вікно: приїхали-потратились-поїхали (Veni, Vidi, Vici), залишивши розквітати магазини електроніки, меблеві магазини та ще "шикарну", проте ліниву молодь.

Продовження буде...

Переглядів: 870 | Додав: stail | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша кнопка


Музика

друзі

Web-проект «Всегда Вместе!»

Наш опрос
Яка найліпша група України?

Результат опроса Результаты Все опросы нашего сайта Архив опросов

Клікніть тут!
Counter
Рейтинг@Mail.ru Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

| Copyright MyCorp © 2024 | Сайт управляється системою uCoz |