Понеділок, 13.05.2024, 21:28
Головна
Реєстрація
Вхід
Музика.
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Меню сайту
ЧАТ!!
200
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ПОГОДА!

Погода в Стриї


Головна » 2009 » Серпень » 8 » У підніжжя пірамід Гізи відбувся реп-концерт
09:30
У підніжжя пірамід Гізи відбувся реп-концерт
Сьогодні популярна французька реп-группа IAM відзначила своє двадцятиріччя концертом у підніжжя пірамід Гізи в Єгипті, повідомляє РИА "Новости". 

Рівно двадцять років тому музиканти з Марселя пов'язали своє життя з Єгиптом, взявши імена великих фараонів за творчі псевдоніми. Аменхотеп, Хеопс, Ехнатон і Хефрен в ту пору навіть жартома запропонували єгипетській владі "репатріювати групу і дозволити заспівати біля пірамід". 

"У той час ми навіть подумати не могли, що в майбутньому це стане реальністю", - сказав лідер групи Ехнатон. "Тоді була мода на американські псевдоніми, а ми вирішили таким чином виділитися з натовпу", - згадують учасники групи. 

Але жарт французьких музикантів став реальністю після двадцяти років - десятки музикантів, техніків і група підтримки з Марселя перетворили виступ на незабутнє шоу. 

Привітати музикантів з ювілеєм приїхали популярний алжирський виконавець музики в стилі "Рай" Шеб Халед і зірка класичної арабської музики з Тунісу Лотфі Бушнак. 

А на заході, коли сонце "ховалося" за піраміди, до марсельських реперів приєднався єгипетський фольклорний колектив, із яким вони виконали спеціально підготовлену до ювілею композицію. Після концерту музиканти спеціально зазначили, що подібне поєднання стилів - французький реп і єгипетський фольклор - спостерігається вперше. 

На концерт приїхали шанувальники з Марселя і сотні французів, що проживають у Єгипті. Марсельські музиканти не забули і про своїх шанувальників, що залишилися у Франції, - спеціально для них було організовано інтернет-віщання в режимі реального часу. 

Уже не перший рік піраміди Гізи в Єгипті притягають не тільки мільйони туристів зі всього світу, але й артистів зі світовими іменами. Музиканти вважають за честь виступити на майданчику перед єдиним із семи Чудес Світу, яке збереглося до наших днів. 

Тут виступали французький музикант Жан-Мішель Жар і британський співак Стінг, німецька рок-група "Скорпіонз" і поп-діва Шакіра. 

У лютому цього року біля підніжжя усипалень стародавніх фараонів виступив американський джаз-оркестр "Смітсоніан". 

На черзі - Державний кубинський балет і нова версія опери "Аїда" Джузепе Верді.

Переглядів: 1218 | Додав: rety | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша кнопка


Музика

друзі

Web-проект «Всегда Вместе!»

Наш опрос
Яка найліпша група України?

Результат опроса Результаты Все опросы нашего сайта Архив опросов

Клікніть тут!
Counter
Рейтинг@Mail.ru Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

| Copyright MyCorp © 2024 | Сайт управляється системою uCoz |